(Ver)kopen of slopen?

30-08-2016

(Ver)kopen of slopen?

De huizenmarkt is in beweging, dus stellen steeds meer mensen zich de vraag: hoe ziet mijn positie op de woningmarkt eruit? Waar veel woningen in de crisisjaren 'onder water' stonden kijken we nu vooruit: de prijzen stijgen en de rente is historisch laag. Tijd om in actie te komen dus. Welke kansen zien wij voor inwoners van de provincie Utrecht en Gooi en- Vechtstreek? In deze Blogserie '(Ver)kopen of slopen?' nemen wij u mee in de kansen die wij voor u zien.

Verbouwing

Stel u bent eigenaar van een van de vele jaren '30 woningen die de provincie Utrecht rijk is. Uw woning is een gewild object en u voelt geen behoefte om te verhuizen. Toch zijn er kansen voor u. Zo kunt u onder voorwaarden nog steeds uw huis laten verbouwen tegen het lage btw tarief van 6%. Denk hierbij aan schilderen, isoleren, stukadoren, behangen maar ook schoonmaken. Voor meer informatie raadpleegt u de belastingdienst. Uiteraard informeren wij u ook graag verder over de mogelijkheden.

Een voorbeeld

U wilt uw jaren '30 twee onder een kap woning in Baarn isoleren. Dit doet u om energie plus kosten te besparen en daarnaast een bijdrage te leveren aan een beter milieu. Omdat u niet van halve maatregelen houdt isoleert u de volledige twee onder kap woning. Hierbij voeren wij dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie en spouwmuurisolatie uit. U ontvangt hiervoor een offerte van €6.000 ex. btw, waarvan eenderde materiaal is en tweederde arbeid, wat tegen 6% belast mag worden. Uw voordeel bedraagt maarliefst €600,-, oftewel 10% van het totale bedrag ex. btw.

////(Ver)kopen of slopen?