Uw jaren 30 woning verbouwen

08-02-2017

Uw jaren 30 woning verbouwen

De jaren 30 woning. Een tijdloze bouwstijl, die grote groepen huizenbezitters in Nederland aanspreekt. Ook in ons Gooi en Eemland komt de jaren 30 woning veel voor. Verbouwingen en renovaties van jaren 30 woningen behoren dan ook tot onze specialiteiten.

De jaren 30 bouwstijl, ook wel Amsterdamse School genoemd, is te herkennen aan zijn ‘horizontaliteit’. Hierbij ligt de nadruk vooral op horizontale lijnen. Kenmerken van een jaren 30 woning zijn onder meer de royale dakoverstekken, entreepartijen, bijzondere vormgeving van kozijnen, forse houtafmetingen voor kozijnen en ramen, fraaie metselwerkdetailleringen, paneeldeuren, glas-in-lood, ‘omlopende’ dakgootconstructies, geveloverstekken, rijke detailleringen en fraaie luifelconstructies bij de voordeur.

Zo ook deze Gooise jaren 30 woning in Naarden. De woning is door ons geheel in jaren 30 stijl aangebouwd. Kenmerkend is het metselwerk boven de kozijnen. Deze kozijnen voldoen geheel aan de hedendaagse normen. Ook met de profilering is rekening gehouden: deze zijn binnen en buiten in lijn met de authentieke jaren 30 stijl. Uiteraard is alles binnen de planning gerealiseerd, want afspraak is volgens ons afspraak.

////Uw jaren 30 woning verbouwen