Jouw volgende huis - private lease?

11-09-2016

Jouw volgende huis - private lease?
Stel, je bent toe aan een nieuw huis. De huizenmarkt biedt dan traditioneel drie opties: als je geluk hebt kom je in aanmerking voor een sociale huurwoning of je voldoet aan de voorwaarden om een hypotheek af te sluiten voor een koopwoning. Als je 'pech' hebt ben je aangewezen op een huurwoning in de vrije sector. Er is een groeiende groep woningconsumenten die aangewezen is op een huurwoning in de vrije sector, terwijl de huurprijzen explosief stijgen. Denk hierbij aan starters op de arbeidsmarkt en ZZP'ers.
 
En nu?
In de zakelijke dienstverlening is leasing al decennia gemeengoed. Het meest bekende voorbeeld hiervan is autoleasing: een (nieuwe) auto voor een vast bedrag per maand, zonder dat je deze hoeft aan te schaffen. Aan het einde van de looptijd van het contract heb je de mogelijkheid om het leaseobject te kopen, zonder hiertoe verplicht te zijn. Sinds enige tijd is private lease in serieuze opkomst.
 
Wat betekent private woning lease voor mij?
Dit geeft jou als ZZP'er de mogelijkheid om over een periode van drie jaar zwarte cijfers te schrijven voor de hypotheekverstrekker. Voor jou als starter op de arbeidsmarkt geeft het de ruimte om binnen twee jaar een vast contract bij jouw werkgever te bewerkstelligen. Daarnaast woon je voor een vast, laag maandbedrag in de woning van jouw dromen en heb je de mogelijkheid deze te kopen. Ga jij de uitdaging aan?

////Jouw volgende huis - private lease?