Deze 6 tips maken jouw huis winterklaar

29-11-2016

Deze 6 tips maken jouw huis winterklaar

De afgelopen nachten was sprake van recordkou in de herfst. In de Bilt is temperatuur zelfs gedaald tot 7 graden onder nul. Maar hoe maak je jouw woning klaar voor de winter?

Ga tocht tegen
Je kent het wel: op een koude winteravond zit je met je vrouw of vriendin op de bank. Al snel geeft ze aan het koud te hebben. Een oplossing is natuurlijk een trui of een dekentje, maar er is meer. Zo is tocht een van de belangrijkste veroorzakers van kou in huis. Zorg dus dat je tussendeuren gesloten houdt en kieren en gaten zoveel als mogelijk dicht blijven. Verlies het belang van goede ventilatie echter niet uit het oog.

Sluit de buitenkraan af
Heb jij de luxe van een buitenkraan? Om deze te behouden is het belangrijk dat je deze afsluit. Een buitenkraan kan namelijk bevriezen, waardoor grote waterschade kan ontstaan. Weet je niet hoe je de buitenkraan kunt afsluiten? Vraag dan een loodgieter om advies.  

Maak je dakgoten schoon
In de winter wisselen neerslag en vrieskou elkaar af. Belangrijk dus om je dakgoten en afvoerpijpen schoon te houden. Want in een vervuilde dakgoot zal hemelwater blijven staan. Met bevriezing en schade aan jouw huis als gevolg.

Gebruik een winterdekbed
Niet iedereen ligt ’s nachts (nog) lepeltje lepeltje, maar traditioneel is het in de winter koud op de slaapkamer. Zorg dat jullie het allebei warm hebben door gebruik te maken van een winterdekbed. Of trek een flanellen pyjama aan.

Isolatie
De CV-ketel overuren laten draaien helpt, maar zorg ook dat deze warmte binnenblijft. Hou dus niet alleen je tussendeuren en kieren en gaten gesloten, maar zorg ook voor goede isolatie en dubbel glas (HR++). Naast dat dit jouw huis behaaglijker maakt zorgt dit tevens voor verduurzaming en kostenbesparing. Wij geven graag advies op maat omtrent dit onderwerp.

Bescherm je buitenplanten tegen vorst              
Voor het behoud van je buitenplanten is het belangrijk om deze te beschermen tegen vorst. Zorg daarom voor een goede standplaats, uit de wind. Ook een doek of deken ter afdekking kan helpen. En dit klinkt logisch, maar geef je buitenplanten geen water gedurende vorstrijke periodes. Een laatste optie is om, indien je de ruimte hebt, jouw buitenplanten binnen te halen.
 

////Deze 6 tips maken jouw huis winterklaar